Debuut


Ik heb sinds gisteren nieuwe cowboybotten. Weerom van het Spaanse merk Sendra. Op zich is dat niet belangrijk, maar het is wel plezant om met nieuw schoeisel een vreugdedansje te doen. Dat vreugdedansje mocht ik uit mijn botten slaan wegens Onder de Wapper. Dat is niet minder dan mijn debuut: een verzameling reportages in de gure buurten waar de Oosterweelverbinding zal opduiken. Ik heb daar eerder al eens een filmpje over gepost. Toen stond ik doorregend te schuilen onder de Antwerpse Ring.

Maar vandaag schijnt de zon en ben ik vrolijk. Daarjuist stond de facteur voor mijn deur met vijf exemplaren van Onder de Wapper. De vriendelijke groeten van mijn uitgever, Marc Verhagen van Luster, zaten er ook bij. Voor de rest van de week zal ik allicht rondlopen met een wezen dat verwrongen is van vrolijkheid. Ik kan het niet helpen.

De auteur met een verdwaasde expressie op zijn wezen. Bij een eerste boek is dat geoorloofd.

Soit, wie geïnteresseerd is in het boek, dit is de achterflaptekst.

Al jaren bakkeleien heren in pak en das over de juiste manier om de Antwerpse ring te sluiten. Er moet iets gebeuren, maar wát? Een brug bouwen of een tunnel graven? Bij het ter perse gaan was de knoop nog altijd niet doorgehakt.

Reporter Tim F. Van der Mensbrugghe heeft geen mening over die hele Oosterweelverbinding. Als Gentenaar was zijn enige doel om naar de Antwerpenaars te luisteren. Wie zijn de mensen die binnenkort in de schaduw van de Lange Wapper wonen? Het is hún mening die telt.

Dit boek is het verslag van de gesprekken die hij voerde tussen pot en pint. Het verhaal van de Antwerpenaar, rauw maar menselijk.

De portretfoto die daarbij staat, is gelukkig serieuzer dan het beeld dat u hierboven ziet. Wie nieuwsgierig is naar die ernstige foto moet het boek maar kopen. Ge zult het u niet beklagen. Het is zelfs al te bestellen via Luster zelf. Op de website van Azur.be staat verkeerdelijk vermeld dat het ‘Fictie’ betreft. Ik wil dat gerust als een compliment beschouwen, maar neen, het is géén fictie. De mensen die ik tijdens mijn zwerftochten sprak, zijn echt.

Zo echt als het boek dat naast mijn toetsenbord ligt te blinken. Doe uzelf een plezier en koop het.


Flattr this

6 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s