Naam

Tim F. Van der Mensbrugghe (1981)

Bezigheid

Freelancejournalist (vooral voor De Morgen)

Vroegere bezigheden

 • Eind de jaren negentig binnengerold bij het Gentse studentenblad Schamper. Machtige periode. Veel geleerd, maar niet genoeg.
 • In 2003 voor De Morgen beginnen te schrijven, er in 2006 vast in dienst getreden als eindredacteur.
 • In mei 2009 dankzij een collectief ontslag voldoende startkapitaal geïncasseerd om weer te gaan schrijven als freelancer. (Joepie!)
 • Mee nieuwssite Apache opgericht, reportages gaan schrijven voor De Standaard. Op mijn eigen blog begonnen met verslagen van de Gentse Feesten.
 • In februari 2011 teruggeroepen naar De Morgen door Wouter Verschelden. Toen ook wat dingetjes geschreven voor Humo en De Tijd.
 • In 2015 en 2016 af en toe geschreven voor Newsmonkey, de nieuwssite van Verschelden. Reportages en politieke interviews, géén lijstjes, neen.
 • Al die tijd voor De Morgen blijven schrijven. Beetje berucht geworden met schalkse reportages over politiek en showbizz. Soms ook wat volkswoede veroorzaakt met grapjes over Aalst Carnaval, muziekfestival Les Ardentes en FACTS. (Sorry.)
 • In 2015 een paar reportages geschreven voor de Volkskrant. Mijn schalksheid sloeg niet aan, ’t heeft niet lang geduurd, maar ze betaalden goed.
 • Ondertussen een paar boeken geschreven. Onder de Wapper (Luster, 2010) was het eerste, Imago (Luster, 2011) het tweede. Meegeschreven aan Ons Gantoise (Kannibaal, 2013), 9000 Toeren (Borgerhoff & Lamberigts, 2015) en Het is maar om te lachen (Polis, 2016).
 • In 2017 begonnen met een wekelijkse nieuwsbrief, ‘Mensbrugghe leest dingen’. Abonneer u hier.

Toekomstige bezigheden

 • Tja, weet ik veel.
 • Ik probeer deze blog in ieder geval op waardige wijze te verwaarlozen door slechts héél af en toe nog iets te posten. Voor hetzelfde geld bouw ik dit ding uit tot mijn eigen, bescheiden nieuwskanaal. Ik zie nog wel.

Contact

Ik zit op Twitter, op Facebook, op Instagram en ik heb een e-mailadres. Dat volstaat wel, zeker?

Auteursrecht

Ik ken geen fluit van auteursrechtentoestanden, maar ga er gerust van uit dat alle tekst en beeld op deze website beschermd zijn door een dampende hoop juridische shit.

Mijn werk publiceren? Eérst toestemming vragen, ik durf inschikkelijk te zijn.

© Tim F. Van der Mensbrugghe

27 Reacties to “Over mij”

 1. Tévé DW said

  solidariteit vanuit verre oorden, Tim

  ex-medeschamperaar,
  t

 2. erika said

  Ik gebruik al jaren het woord pseudoprogressieve krant De Morgen nadat ik er twintig jaar geleden voor werkte en vreemde dingen meemaakte. Ik werd daar op aangekeken. Ik ben blij dat u dit openbaar durft te schrijven. Dank voor zoveel moed. Ik hoop dat u niet gelynched wordt.

 3. swa said

  sterk, tim!

 4. Pieter said

  Wel, heb ook enkele jaren geschreven voor de PP-krant. Tot ik ontdekte dat de bovenverdiepbonono’s al die jaren in mijn zakken hadden gezeten. En nog meer wilden zitten.
  Een advies: check je auteursrechtenovereenkomst, ga dan aankloppen bij de JAM en knijp dan eens in een andere zak.
  Een aanrader!

 5. PeterBeterWeter said

  Tim,
  schrijf een boek ofzo, ik zal het kopen, dan heb je er tweemaal plezier aan, hoop ik, en ik waarschijnlijk telkens ik het zal vastpakken. die toekomst toch.
  Peter

 6. Yves Vanbilsen said

  Tim,

  Laat van je horen,
  zonder ze te kussen
  de gore kloten

  Yves

 7. Hans Vandeweghe said

  Tim,

  Knappe column en bedankt voor de lof. Ik heb het ook altijd prettig gevonden om met jou te werken. Jammer van dit einde.
  Sterkte en x
  Hans

 8. agnes said

  Tim,

  We hebben al via andere kanalen gecommuniceerd, en ik lees nu met vertraging je blog. De max!
  Ik schrijf dit omdat ik maar al te goed weet hoe belangrijk een goede eindredactie is (merci René, merci Hadewijch e.a.) en dat je vooral dààr niet moet snoeien als je een strakke, snelle (of hoe ze het ook mogen noemen) krant wil maken. Niet alleen Georges, Bernard, Hans en Filip zijn een verlies, ook de minder bekende werkers achter de schermen. Waarvoor hierbij een klein standbeeldje.

  Daarbij heb ik altijd gevonden dat jij een groot en prettig geflipt talent bent, zoals we er vroeger bij De Morgen meer, en nu te weinig hebben.

  Enfin, je valt wel op je (zwaar gelaarsde) pootjes, maar in afwachting, nu je toch veel tijd hebt, kom tegelegenertijd eens langs om me te bevrijden van wat oude stripboeken die ik kwijt wil . Reguliere en scabreuze.

  Agnes

 9. Thomas said

  Tim, of Mensbrugghe, zo je wil,

  ik ben een halfuur geleden op je blog gestoten (al surfend ziet men eens wat), en ’t is verdorie lang geleden dat ik nog met zo’n genoegen gelezen heb- in zoverre het gepermitteerd is ‘genoegen’ te gebruiken bij jullie voorbije malchance.

  Deze blog doet alvast heel wat ogen opengaan, daar ben ik van overtuigd. Net zoals ik ervan overtuigd ben dat dit ook déuren zal openen. Deuren van minder hypocriete, meer eerlijke instellingen. Behoorlijk lachwekkend om dit uit het toetsenbord van een 19-jarige rechtenstudent te lezen, maar toch een beetje een waarheid als een stevige koe.

  Dus bij deze: succes in je verdere carrière!

 10. Zonder te zagen said

  Ongelooflijk wat een zaag. Get a life move on and do something usefull;;;

  Stel dat iedereen zo over zijn ex zou blijven doormekkeren, heb je echt niets beters te doen?

  Stap eens buiten er is meer dan de Morgen, als je het niets vinds koop een andere krant verhuis, lees het nieuws op het net….

  Wat een hoop frustraties…

  • Mensbrugghe said

   Oei, met het verkeerde been uit bed gestapt? Zelfs belastinginspecteurs klinken opgewekter. En als het u niet aanstaat: lees een andere blog. Er zijn er genoeg.

 11. guido said

  Wilde je reeds eerder contacteren maar je emailadres dat ik in De Journalist vond, klopte blijkbaar niet. Geef je een seintje? dank

 12. Marc Vanrafelghem said

  Werkt Dirk Steenhaut nog voor De Morgen?

  • Mensbrugghe said

   Neen, de heer Steenhaut is daar enige tijd geleden buitengewerkt. Hij is nu onder andere actief voor Focus Knack. Ik link als voorbeeld naar een artikel van zijn hand.

 13. Otto Von said

  Ik overweeg om Apache te steunen als zeveraars zoals TVDM daar geld aan verdienen.

 14. Arie said

  Ik vraag mij af hoe ik mij op deze knappe blog via RSS kan abonneren?

 15. andré princen said

  Een beetje verrassend al een paar bijdragen in De Morgen gelezen van jou hand Tim… Terug thuis?

 16. sLenie said

  Je durft nog te beweren dat je artistiek niets in je pen hebt. Ik heb vast Tim, … dit zal een waardig boekje worden op 04/10/2014… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: