Relatietherapeute


Sinds vanochtend ben ik openlijk fan van het toeval.

De eerste quote die ik vanochtend heb opgeschreven, luidde als volgt: “Goh, heteromannen zijn zó gemakkelijk te krijgen.” De uitspraak kwam uit de mond van het een of andere juffertje dat met haar vriendin langs de Ajuinlei liep. Haar is een gulden toekomst als relatietherapeute gegund, een beroep waar zeker tijdens de Gentse Feesten veel poen mee te scheppen valt.

Het laatste citaat dat ik haastig neergekrabbeld heb in mijn notitieboekje, is er één van Renzo Van Rijckegem, een ex-collega van bij De Morgen. Renzo keek op een gegeven ogenblik om zich heen en zuchtte: “Dju toch, het loopt hier vol lekkere wijven die ik nooit zal kunnen krijgen.”

Schoon, hé? Ik hoop dat het juffertje van de Ajuinlei en die opperbeste Renzo elkaar vinden, en waarom niet via dit schrijven?

Verder valt er voor de verandering weinig te melden. Daarbij heb ik nu geen tijd om nog veel woorden op het internet te lozen, want zo meteen vertrek ik naar een pokeravond bij m’n maat Matthias. Aldaar zullen wij ons op gepaste wijze voorbereiden op de beruchte allerlaatste nacht van de Gentse Feesten. Het langgerekte verslag leest u morgen.

M'n maat Nima, een Kortrijkzaan van Perzische komaf, vrolijkt het aperitief op met een paar shotjes vodka. Even later wordt er spontaan geklonken op het idee van een Indo-Europese Unie.
M'n maat Nima, een Kortrijkzaan van Perzische komaf, vrolijkt het aperitief op met een paar shotjes vodka. Even later wordt er spontaan geklonken op het idee van een Indo-Europese Unie. Op de achtergrond blinkt het Sint-Jacobs.
David Bratzlavsky en Peter Moerenhout, twee maten die ondanks alles overeind blijven, uiten hun broederschap op de Vlasmarkt.
David Bratzlavsky en Peter Moerenhout, twee maten die ondanks alles overeind blijven, uiten hun broederschap op de Vlasmarkt. "Ook wij zijn kerels waar je maar beter rekening mee houdt."
Wat in de jaren tachtig begon als een onschuldig nektaptijtje is thans uitgegroeid tot volwaardig tapisplein.
Wat in de jaren tachtig begon als een onschuldig nektaptijtje is thans uitgegroeid tot volwaardig tapisplein.
De dame op de affiche van de Charlatan heeft anders ook ervaring met kamerbreed tapijt.
De dame op de affiche van de Charlatan heeft anders ook ervaring met kamerbreed tapijt.
Deze jongeman heeft er zich van verzekerd dat zijn bier niet uit zijn pollen zal kletsen.
Deze jongeman heeft er zich van verzekerd dat zijn bier niet uit zijn pollen zal kletsen. Met een Maes is dat pertank geen groot gemis.
Frederik Sioen, frontman van de Gentse popgroep Sioen en tevens gast-dj in de Charlatan, slalomt met zijn platencollectie tussen de zatlappen van de Vlasmarkt.
Frederik Sioen, frontman van de naar hem genoemde Gentse popgroep Sioen en tevens gast-dj in de Charlatan, slalomt met zijn platencollectie tussen de zatlappen van de Vlasmarkt.
De een of andere sjarel kruipt op een vuilnisbak en waant zich almeteens op het hoofdpodium van Rock Werchter.
De een of andere sjarel kruipt op een vuilnisbak en waant zich almeteens op het hoofdpodium van Rock Werchter.
Vuinisbakken dienen niet alleen als podium maar eveneens als tamtam. De beats of waste zwepen de indommelende massa op.
Vuinisbakken dienen op de ochtendlijke Vlasmarkt niet alleen als podium maar eveneens als tamtam. De beats of waste zwepen de indommelende massa op.
Flikken vinden het niet wijs als zatlappen spontaan beginnen te roffelen op vuilnisbakken. "Hou daarmee op, of ik gebruik uw líjf als tamtam!"
Flikken vinden het niet wijs als dronkaards spontaan beginnen te roffelen op vuilnisbakken. "Hou daarmee op, of ik gebruik uw líjf als tamtam!"
Sommige mensen zijn op alles voorbereid. Deze manspersoon had alvast z'n plooistoel mee om ter plekke zijn roes uit te slapen.
Sommige mensen zijn werkelijk op alles voorbereid. Deze manspersoon had alvast z'n plooistoel mee om ter plekke zijn roes uit te slapen.
Het Botramkot ligt er geheel en al verlaten bij. Met al die vuiligheid voor hun deur rijzen er wel vragen over de hygiëne van de botrammen mee uufflakke.
Het Botramkot ligt er geheel en al verlaten bij. Met al die vuiligheid voor de deur rijzen er wel vragen over de hygiëne van de botrammen mee uufflakke.
Twee werknemers van Ivago verbrodden het tapijt van vuiligheid waar mijn drinkebroers en ik een hele nacht aan gewerkt hebben.
Twee werknemers van Ivago verbrodden het deken van vuiligheid waar mijn drinkebroers en ik een hele nacht aan gewerkt hebben.

5 comments

 1. De vraag die zich stelt is enkel ende alleen:
  Wat voor verslagjes breng je na vandaag? Nu het grote “lege” zwarte gat gaapt?

  Want op slechts enkele katervolle dagen ben ik verkocht geraakt aan jouw schrijfsels.

  Meer van dat!

  1. Nu de Gentse Feesten erop zitten, doe ik weer voort met mijn tram- en busproject: op een openbaar voertuig springen, afstappen op de eindhalte en dan zien we wel waar we uitkomen en wat er te beleven valt. Maar dat zal niet voor iedere dag zijn natuurlijk…

 2. “Gelukkig” zit mijn verlof er bijna op en heb ik dan weer andere dingen te doen dan zitten wachten op een nieuw stukje van jou. ’t moet gezegd weliswaar een pak minder interessant dan dit.

 3. Beste Lezer

  ik ben Adam Önder ik voon in Bevrijdinkslaan 126 9000 te Gent

  maak ik veraagen voor weerk ik wıel schrıjven vaan İVAGO maar ik wetnıet hoe ik schrıjven jullıe kaan helpen me A.U.B

  Dankuvel voor me begrıjpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s