De Gentse Feesten: 1.218 minuten

Geplaatst door

De Gentse Feesten zitten erop, ook voor fotograaf Hendrik Braet. Terwijl Tim de nachten voor zijn rekening nam, bracht Hendrik de dagen in beeld. Een overzicht van zijn Feesten.

Door Hendrik Braet

Aan de Sint-Baafskathedraal. De beelden komen naar de fotograaf, niet omgekeerd.

Ik nam foto’s overdag, even lang als Tim de ochtend ervoor op de Vlasmarkt had gestaan. Gedurende de tijd dat ik op een plaats stond, veranderde ik de kadrage niet. Ik liet de beelden op mij afkomen en ging zelf niet op zoek. In totaal fotografeerde ik 1.218 minuten. De ruim 3.000 foto’s die ik genomen heb, heb ik samengevat in tien beelden.

Het uitganspunt van mijn onderzoek heb ik kunnen staven: er komt meer op je af als je stil staat dan als je rondloopt. Gedurende de vele uren dat ik op eenzelfde plaats stond, heb ik veel sympathie gekregen voor vissers.

Ik vond het bijzonder aangenaam om met ochtendraaf Tim samen te werken. Tim is op zo’n losse manier ongelooflijk volhardend dat ik daar alleen maar respect voor kan hebben.

Aan het almaar stijgende aantal bezoekers op de website te zien hebben jullie onze reportages ook gesmaakt. Dat motiveert om gedreven verder het dagdagelijkse in beeld te brengen als tegenwicht voor de ons steeds meer versmachtende commercialisering van onze menselijkheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s