NewsRack


Duust lang heb ik mij niets aangetrokken van rss. Toen kwam de Mac App Store online en heb ik me toch laten verleiden tot NewsRack. Een betalende applicatie nog wel! Daar ik niet kan vergelijken met andere rss-readers verklaar ik NewsRack de stoerste in zijn soort.

NewsRack geeft de gebruiker verschillende opties om door het vele nieuws te lezen. Verschillende opties zijn altijd welkom.

Al vele maanden irriteerde het mij dat ik altijd maar op dezelfde nieuwssites terechtkwam. Blogs gingen al helemaal aan me voorbij omdat ik telkens vergat om ze te checken. Feitelijk was TweetDeck zo’n beetje m’n informele rss-reader: dankzij Twitter kreeg (en krijg) ik een voortdurende instroom van hyperlinks naar geestige, interessante of belangwekkende webpagina’s. Bij wijze van spreken kwam ik zo nog eens ergens.

Maar ik wou meer. Twitter is te informeel, niet coherent genoeg (en da’s wat ik er in één beweging ook zo wijs aan vind). Ik wil zélf, als eerste, op nieuwtjes stuiten. Zodoende gebruik ik sinds half februari NewsRack om een shitload nieuwssites en blogs te volgen. Wel, miljaar, wat een openbaring.

Toegegeven: de versie op m’n Mac gebruik ik eigenlijk enkel om nieuwe rss-feeds toe te voegen. Het echte werk vindt plaats op mijn iPod Touch. Want ook op mijn trouwe zakcomputer heb ik NewsRack gedropt. De beide versies syncen met elkaar via Google Reader.

Wat een genot. Bij het ontwaken knipt een mens zijn iPod aan en begint te lezen. Zelfs als een mens nog niet goed wakker is, is NewsRack intuïtief en duidelijk genoeg om comfortabel content te consumeren.

Vooral de max is de Twitter-functie: géén voorgekauwde zever in je tweet. Daar kan ik mij soms ferm aan ergeren als ik iets wil tweeten. NewsRack geeft je volledige vrijheid. Wil je de link naar het artikel in je tweet? Dan heb je maar op een knopje te drukken en de verkorte link verschijnt. Wil je die link er niet in? Whatever, NewsRack laat je met rust.

Zo breng ik de eerste twee uren van mijn dag al lezend door. Om de zoveel minuten zwier ik een artikel op Twitter, kwestie van mijn medemensen een weinig op te voeden alsook te informeren. De oogst van vanmorgen vindt ge onderaan dit artikel.

Vandaag vroeg mijn stiftdichtende collega @gemarkeerd of ik een beetje content was van NewsRack. Dat is ondertussen wel duidelijk, zeker?

Het enige waar ik mee geambeteerd zit, is dat zo’n iPod Touch echt wel klein is om veel nieuws op te lezen. Dat liet ik vandaag vallen op Twitter, en er waren meteen drie sjarels die me een iPad aanraadden.

Godverdegodverdegodver, een iPad. ’t Is waar, ze hebben gelijk. Maar vooralsnog laat mijn budget dat niet toe. Ik ben slechts een armoezaaier met te veel macht – wat men gemeenzaam een journalist noemt. Om mij te sponsoren moogt ge allemaal een gulle overschrijving parkeren op het rekeningnummer 001-5912634-75.

De firma dankt u.

En dan nu de NewsRack-oogst van vanmorgen:

* Zijn vallende kogels gevaarlijk? Bwa, dat valt wel mee. http://is.gd/KCp6ri

* Doven kunnen weer horen. Niet dankzij Christus, wel dankzij de laserstraal. http://is.gd/XY5I42

* Waarom de nieuwe Skype 5 voor Mac brol is. http://is.gd/135VNV

* Amerikanen investeren beter in hun pensioen dan in een iPad 2. http://is.gd/QcqwAx

* Obama & the Turd Sandwich. #libië http://is.gd/napppo

Ik lees trouwens ook Dilbert via NewsRack:

* “Here’s some more news. No one cares what the camera guy thinks.” http://is.gd/51Cu9Y

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s