De vierde man


De jongens van Radio Plasky zijn visionaire lieden dan wel overtuigende adviseurs. Een kleine maand geleden, laat ons zeggen 9 augustus 2009, gaven zij Filip Rogiers, lid van de steeds kleiner wordende politieke redactie van De Morgen, de goede raad om tijdens zijn verlof eens goed na te denken over zijn professionele toekomst. We citeren het bericht van Emile Plasky, de meest verzuurde van de sarcastische gebroeders:

“[Wij] vinden dat hij [Filip Rogiers] op vakantie eerst en vooral goed moet uitrusten, en zich dan de vraag moet stellen: wil ik nog wel terug naar De Morgen?”

Vandaag heeft ons het bericht bereikt dat de heer Rogiers een antwoord heeft gevonden op die vraag. Liesbeth Van Impe, Gorik Van Holen en Ruud Goossens kunnen bij deze eindelijk hun kaartspel bovenhalen.

Sterkte en succes, Filip! Ze zullen je missen bij De Morgen, en niet alleen vanwege je journalistieke talenten.

[NOOT: Dit bericht heb ik tamelijk snel na publicatie gedurende enkele uren offline gehaald. Directe aanleiding waren reacties van naaste collega’s van de heer Rogiers. Er werd me gemeld dat mijn timing bijzonder ongelukkig was en dat ik de heer Rogiers de kans had moeten geven om zijn vertrek zelf wereldkundig te maken, zodat hij zijn verhaal correct en volledig kon weergeven. Die opmerkingen waren niet ongegrond. Ik heb mezelf enkele uren de tijd gegund om erover na te denken en heb beslist dat publicatie van dit nieuws toch gerechtvaardigd was. Het vertrek van de heer Rogiers was en petit comité al genoegzaam bekend en zolang het binnen die kring bleef, heb ik er mijn muil over gehouden. Pas toen duidelijk bleek dat het nieuws out in the open de ronde deed – mensen van een andere krant die geen enkel contact hebben met de heer Rogiers brachten mij per sms op de hoogte van iets dat ik zelf al een maand wist – heb ik besloten om erover te schrijven. Met of zonder mijn blog: de buitenwereld wíst welk antwoord de heer Rogiers geformuleerd had op de directe vraag van de heer Plasky. Ik hoop dat dat voor iedereen duidelijk is.]

2 comments

  1. Dat hebt u weer geweldig gedaan, mijn beste. Mijn complimenten. Net zo als aan Rogiers. Als het de tactiek is om zo De Morgen (pardon, De Persgroep) druppelsgewijs de nek om te wringen, dan supporter ik. Je kan niet ongestraft dingen blijven of net niet doen zoals de Van Thillo’s, Desmetten, Van Isackers en Hanots al deden en doen. Vandaag weer kamerbreed, reklaam voor vtm. Waren die twee Waldorfs al niet eerder uitgebreid aan het woord gekomen in die gazet, nog niet zo lang geleden zelfs?

    1. De Standaard brengt nu trouwens het nieuws op zijn site dat Filip Rogiers naar de sp.a trekt om Caroline Gennez te adviseren: http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=EF2EUIQS&word=filip+Rogiers

      Ik vraag me nu wel af hoelang die link beschikbaar blijft. Anders, zie: https://mensbrugghe.wordpress.com/2009/09/05/onfeilbaar/#comment-427

      Succes gewenst voor Filip, en veel sterkte voor de overblijvende leden van de politieke redactie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s