Dé Man van Melle


“De slechtste mens die ik in mijn leven al ben tegengekomen.”

“Die man geef ik nooit nog een hand.”

“Als hij nu nog enig journalistiek talent had…”

Mijn betreurde ex-collega’s van De Morgen alsook journalisten die met de heer Bart Van Doorne hebben samengewerkt toen hij nog bij vtm zat, waren de afgelopen maanden niet mals voor de huidige hoofdredacteur van mijn ex-krant.

Sinds vandaag weten we dat zij véél te fel oordeelden over de man. De heer Van Doorne is niet minder dan een held. Alleen heeft hij zich van beroepssector vergist, en was hij dan toch beter brandweerman geworden in plaats van journalist.

Bart Van Doorne, ervaringsdeskundige
In één oogopslag ontleedt Bart Van Doorne, hoofdredacteur van De Morgen, de chemische samenstelling van een rookwolk.
Uit het relaas in De Morgen blijkt eens te meer dat Bart Van Doorne geen man van woorden maar van daden is.
Uit het relaas in De Morgen blijkt eens te meer dat Bart Van Doorne geen man van woorden maar van daden is. Een standbeeld zal zijn deel zijn.

10 comments

 1. Dieptepunten in de historie van De Morgen waren al schier ontelbaar, maar deze maakt het in ieder geval een stuk gemakkelijker een top tien samen te stellen. Met stip op één.

 2. Maar De Morgen heeft toch maar mooi meer kranten verkocht de afgelopen maanden.

  Misschien moeten ze iedereen buiten zetten. Misschien gaan de verkoopcijfers dan pas echt door het dak.

  1. De laatste cijfers die ik gehoord heb, gaan over de verkoop in april. Die zou met 7 procent achteruit gegaan zijn tegenover dezelfde maand in 2008. “Jamaar, dat komt omdat we van de jaar geen gratis cd van Sarah Bettens verspreid hebben”, was de uitleg. Wat was dan het nut van die gratis cd van Sarah Bettens? Om het jaar daarna een excuus te hebben als je verkoopcijfers dalen? Daarbij, en nog belangrijker, zou de verkoop van De Morgen op weekdagen onder de 50.000 exemplaren gezakt zijn. Ik zeg ‘zou’, want die cijfers kan ik thans niet controleren. Ik hoop dat een insider me verbetert als ik op basis van mijn geheugen foutieve informatie verspreid.

   In ieder geval ben ik zeer benieuwd naar de verkoopcijfers van mei. Ben die nog niet tegengekomen.

  2. Dergelijke cijfers kan je niet op korte termijn evalueren.

   Appreciatie voor kwaliteit komt er maar traag. Vaststellen dat er geen kwaliteit meer is, daar gaat ook een paar jaar over.

   Maar op lange termijn blijkt wel dat investeren in kwaliteit én (op een verstandige manier) in een redactie loont. Daar bestaat (okay, Amerikaans) onderzoek naar.

   Daarom afspraak na vijf jaar Klaus en Bart.

 3. Timpie,
  De waarheid is dat er misschien geen doden waren geweest, hadden die negen oudjes Bart Van Doorne niet opgemerkt. Het is te begrijpen dat ze geen goesting hadden om naar buiten te komen.
  Als ervaringsdeskundige: ik heb overigens nooit gemerkt dat Bart slecht zou zijn, het was/is wel een nobody die de hele dag zat te internetten. Hij snapte er ook helemaal niks van maar deed gelukkig geen moeite om dat te verbergen.
  En de cijfers: die zijn idd maar over een jaar of zo te interpreteren.
  Uw dienaar vanaf 1 sep bij Corelio,
  Hans Vandeweghe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s