Abonnement


Ik heb nog nooit een abonnement op De Morgen genomen. Als eindredacteur kreeg ik de krant immers elke dag voor niets in de bus. Maar vandaag, nog geen maand nadat Vlaand’rens meest onafhankelijke dagblad mij samen met twaalf andere sukkelaars op straat heeft gezet, zat de volgende brief in mijn boîte:

 

Met een vriendelijk schrijven probeert de krant De Morgen haar onlangs ontslagen medewerkers een jaarabonnement uit hun zakken te kloppen.
Met een vriendelijk schrijven probeert de krant De Morgen haar onlangs ontslagen medewerkers een jaarabonnement uit hun zakken te kloppen.

Zucht. Wat doe ik hiermee?

16 comments

 1. Deze optie ben je vergeten: Nee, want door de namen op haar ontslaglijst kan de krant niet anders dan aan kwaliteit inboeten.

   1. Goh, ik vind dat een objectief gegeven 🙂 Hans Vandeweghe, Bernard De Wulf, Bert Bultinck … Zoals een collega van me zei ‘ze halen een stuk ziel uit de krant’.

    Ik geef ook toe dat ik al voormalig eindredactrice op een krant (GvA) er ook wel gevoelig aan ben dat ze drie eindredacteurs buitenschoppen. Het is niet dat het een foutloze krant is hè. En daarmee zeg ik niks over de kwaliteiten van jouw voormalige collega’s. Dat is puur aan tijdsgebrek te wijten. Het is duidelijk dat het management bij DM zo de houding heeft a la ‘Dat kunnen ze wel ‘efkes’ nalezen’ en de job onderwaardeert!

  1. Was ik maar een zwakkere. Helaas, met mijn ontslagvergoeding mag ik beginnen te hopen dat de nieuwe coalitie geen Vlaamse vermogensbelasting invoert. 😉

 2. Ik blijf het de minst slechte krant van Vlaanderen vinden, maar ik weet niet of je het abonnement moet nemen.

  Misschien kun je wachten tot er een interessantere aanbieding op de website verschijnt? Maar om daarop in te kunnen gaan moet je waarschijnlijk eerst een aantal maanden abonnementsloos zijn geweest.

  Weet je al of je het gaat doen? Misschien toch, al is het maar om de ontwikkelingen met lede ogen op te volgen?

  1. Wel, ik moet eigenlijk onthullen dat er een geheime, vierde optie is: ‘Neen, want zijn lief werkt nog bij De Morgen en door haar blijft er een krant toekomen thuis.’ Handig, hé?

   1. Dus, als ik het goed begrijp, zou zij dan eerst ontslagen moeten worden voordat je echt gevolg kan geven aan de poll?

 3. Mede dankzij jouw blog ben ik tegenwoordig in het weekend meer geneigd om De Standaard dan De Morgen te kopen Tim… Dus ga jij ook maar naar de ex-tsjevenkrant, daar zullen ze bij DM minstens 1 minuut niet goed van zijn!

 4. beste Tim,

  Ik was bij de gelukkigen toen de NV De Morgen werd opgedoekt. Na het gedwongen vertrek van directeur Wim, kregen ook anderen bij die operatie hun c4. We werden met 2 uit de fotoredactie ontslagen (een waardevolle collega en ikzelf), en dat maar liefst tijdens ziekte (zelfs nadat een controlearts die ziekte officieel bevestigde). Maar als ex-medewerker kreeg ik wel het even genereuze als liefdadige aanbod van een jaarabonnement aan halve prijs, waar ik als zwakkere, werkloze en zieke autochtoon gretig op ingegaan ben. Dus als ik jou was zou ik toch eens vragen wat er met die regel (1 jaar halve prijs voor ex-medewerkers) gebeurd is.
  Vanwege het almaar verder verschralen van de inhoud ben ik nu niet meer geabonneerd, mijn open geest wil meer beleven dan wat de voormalige kwaliteitskrant nog biedt.

  Bedankt voor het schrijven van deze blog. Ik vermoed dat vele ex-collega’s ook blij zijn, nu jij al die opgehoopte frustraties, kwaadheid en desillusie zo vakkundig verwoordt. Velen herkennen zich ongetwijfeld in wat op deze blog geschreven staat.

  met vriendelijke groeten, en vergeet niet om voor dat warme weekendgevoel te gaan!

  Frank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s